Fugafilms torna el setembre amb ‘Economia col·lectiva’
El Col·lectiu Fugafilms torna el pròxim divendres 4 de setembre a les 20:30 hores amb el documental d’investigació històrica ‘Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa’ que aprofundeix en les col·lectivitzacions industrials i de serveis que van tenir lloc a Catalunya entre els anys 1936 i 1939. Despres de la projecció farem un debat amb la directora, n’Eulàlia Comas. El treball, estrenat el 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha estat a la darrera Mostra de Cinema Català a Brussel·les i aquest juliol s’ha projectat als Cinemes Girona de Barcelona. També ha guanyat diversos guardons als Estats Units.
‘Economia col·lectiva’ és fruit d’un any i mig de feina. Compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts de del període 1936 i 39 a Catalunya com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals hi ha la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.
La pel·lícula ha estat parcialment finançada a través del micromecentage, en concret a través de la plataforma Verkami. Aproximadament unes 200 persones van fer petites aportacions que han estat de gran importància per poder desenvolupar el projecte. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau (Caldes d’Estrac) o la CNT, que ha cedit moltes de les imatges que es mostren al documental.
*Tràiler https://vimeo.com/130029069
*Premis rebuts http://economiacollectiva.com/premis-awards/
*Esdeveniment a Facebook https://www.facebook.com/events/1483194978640309/